100% sok od aronije 1L (6 komada)

390.00 kn

65,00 kn/1L. PDV uključen u cijenu.
Povratna naknada 0,50 kn uključena u cijenu.

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 299 kn!

Rok dostave unutar 5 radnih dana.

Naruči telefonski!

095 / 5844 – 981

Matični sok aronije dobiven je hladnim prešanjem, ručno obranih plodova aronije. Aronija slovi za jednu od najzdravijih namirnica na svijetu, ističući se svojim antioksidativnim svojstvima. Među brojnim pozitivnim faktorima na zdravlje ističe se ublažavanje simptoma anemije, visokog krvnog tlaka, problema s urinarnim traktom i dijabetesom tipa 2.

Matični sok od aronije proizveden je od sorte Nero uzgojene u prijelaznom eko razdoblju u okolici Pitomače. Za jedan litar soka od aronije, potreban je 1.5 kilogram svježih bobica aronije, a preporuča se konzumacija svega 0.5 dcl soka dnevno.

Mesnati dio voća se preša i sokovi koji nastaju filtriraju se i spremaju. U tom soku nalaze se dijelovi pulpe ploda i šećer iz voća. Odmah nakon prešanja, pasteriziran je na prilagođenoj, optimalnoj temperaturi na 20-30 sekundi da bi se sačuvali svi zdravi nutrijenti voća. Pri procesu proizvodnje nije dodavan konzervans, aditivi, bojila, voda ni šećer.

Sastojci: aronija 99%, askorbinska kiselina <0.1%. Sadrži samo prirodno prisutne šećere. Pasterizirano.

Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Prije upotrebe protresti. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku i konzumirati u roku 4-5 dana.

Rok upotrebe: istaknut na pakiranju

Proizvodi i stavlja na tržište: PLANTAGANA j.d.o.o., Bukovačka ulica 23, 23210 Biograd na Moru, Hrvatska

Zemlja porijekla: Hrvatska

Aronija i dijabetes - kako ta moćna superbiljka utječe na ovu čestu bolest

Hrana koju jedemo pretvara se u glukozu koju naš organizam koristi za energiju. Gušterača proizvodi inzulin, hormon koji regulira razinu šećera u krvi i to tako da omogućava ulazak šećera u stanice gdje se pretvara u energiju. Kad inzulina nema ili ga je nedovoljno, šećer ne može ući u stanice, ostaje u krvi i dolazi do povišene razine šećera u krvi i razvoja bolesti dijabetesa (šećerne bolesti). 

Aronija je jedan od najbogatijih izvora antocijana, spojeva odgovornih za pigment biljaka koji dokazano stimuliraju izlučivanje inzulina i smanjuje koncentraciju šećera u krvi. Ukupni sadržaj antocijana u aroniji je 1480 mg na 100 grama aronija bobica. Iz tog razloga uvođenje aronije, soka od aronije i ostalih njenih proizvoda može imati povoljan učinak kod dijabetičara, a rezultat je opće poboljšanje inzulinske rezistencije.

Aronija bobice
Matični sok od aronije Plantagana

Blagonaklono djelovanje aronije na urinarni sustav

Urinarne infekcije su druge po učestalosti u ljudskoj populaciji. Uzrokovane su jednom od mnogobrojnih bakterija, a najčešći uzročnik ije bakterija Escherichia coli koja uzrokuje preko 80% urinarnih infekcija. Simptomi uključuju čest osjećaj i/ili potrebu za mokrenjem, bol tijekom mokrenja i mutan urin. Za Uvin H čaj i brusnicu je općepoznato da umiruju smptome i liječe upalni proces no manje je poznato da je aronija čak do 10 puta učinkovitija u liječenju urinarnih tegoba zahvaljujući velikoj dozi kinične kiseline (kininska kiselina) u svom sastavu koja dokazano djeluje u borbi protiv štetnih bakterija urinarnog traka.

Aronija je snažan i moćan antioksidans

Bobice aronije imaju veću koncentraciju antioksidansa od bilo kojeg drugog voća na svijetu. Zašto je to toliko važno? Antioksidansi su, jednostavno rečeno,  molekule koje mogu spriječiti oksidaciju drugih molekula. Oksidacija nije dobra za ljudski organizam, a u njenim procesima glavnu ulogu ima kisik koji u povećanoj koncentraciji može djelovati toksično. Kisik, naime, ima svojstvo stvaranja slobodnih radikala koji štetno djeluju na organizam. 

Slobodni radikali, da bi preživjeli u organizmu, kradu dijelove stanica bjelančevinama, lipidima, ugljikohidratima koji su ključni za naše zdravlje. Stanice se tako oštećuju i s vremenom postaju potpuno nefunkcionalne, dolazi do pada imuniteta i organizam postaje plodno tlo za razne bolesti uključujući karcinome.

Antioksidansi djeluju tako da stabiliziraju slobodne radikale, onemogućuju stvaranje novih i popravljaju oštećenja na stanicama te tako neumorno čuvaju naš organizam.

Matični sok od aronije Plantagana

Možda će te zanimati...